Hem
Dagridläger
Om gården
Konferens
Aktiviteter
Ponnyridskola
Så hittar du till oss
Kontakt
Aktiviteter
Promenad till vallen
Här kan du ta en naturskön promenad och njuta av den underbara naturen. Varför inte avsluta med att grilla vid vallen?
 
Grillning vid vallen eller grillkväll
I skenet av brasans lågor och över grill tillreder ni maten som ni komponerat ihop av de råvaror vilka är uppdukade under bar himmel. Du väljer själv, grillad korv eller gourmetmåltid.

Längre skogspromenad
Ta en skogspromenad, kanske plocka bär och svamp, upplev omgivningens sevärdheter eller koppla av och njut av lugnet.

Traditionell femkamp
Utmana dina kollegor i femkamp. Det finns flera grenar att välja bland och vi hjälper er gärna att sätta ihop en rolig blandning av aktiviteter. Femkamp i samarbete är en enkel och rolig övning i samarbete och kommunikation.

Kraftfält, slagruta
Jordstrålning har varit och är emellertid en viktig del i både västerländsk och österländsk planering. Fram till mitten av 1700-talet placerades alla hus i Europa efter olika strålningslinjer antingen för att uppnå vissa fördelar eller undvika svårigheter. En mångfacetterad och djup kunskap om detta tillämpades för att erhålla bästa möjliga omständigheter för boende och verksamheten. Denna kunskap och tillämpning har börjat återvända till oss. Pröva dina slagrutekunskaper i området runt det mytomspunna Anundshög.

Cykeltur
Västerås brukar kallas Sveriges cykelvänligaste stad. Vi ger dig förslag på utflyktsmål som ger både upplevelser, avkoppling och motion under cykelturen.

Golf
Inte långt från Myrby Gård finner du Tortuna GK som ligger i ett naturskönt område 15 kilometer nordost om Västerås city. Banan är mycket variationsrik och bjuder på utmaningar. Första nio hålen spelas på en mysig skogsslinga med en hel del vattenhinder. Sista nio hålen är en öppen parkbana - också med mycket vatten. Mellan de två slingorna ligger övningsområden med driving range, övningsbunker och puttinggreen.

Guidad tur på Anundshög
Anundshög är Sveriges största gravhög, 14 m hög och 60 m i diameter. Folktraditionen säger att det är kung Bröt-Anund som vilar där inne, men graven har aldrig grävts ut. Intill Anundshög finns fem så kallade skeppssättningar från första årtusendet e Kr. Detta kan vara gravar för stormän i Badelunda som själva ägt fartyg men det kan även vara en mer symbolisk bild av den dödes fartyg för färden till dödsriket. Med vår professionella guide får du lära dig mer.

Ponnykörning
Ponnykörning ger er möjlighet att umgås med häst och pröva på körkonsten.  Tävla mot kompisarna och kör en hinderbana på tid. Ponnykörning passar också för vuxna och för barn med funktionshinder. Det är en upplevelse som alla skulle få ta del av!

Umgås med hästar, sköta häst
Hästar är kloka och vackra djur, samtidigt är dom sårbara och känsliga. Hästen har blivit en livsstil, kanske därför att människan mår bra av att umgås med hästar. Hos oss kan du umgås med hästar på ett naturligt sätt och njuta av att sköta om dem.

Besök på andra lantgårdar
Om man vill göra ett gårdsbesök finns det flera gårdar i närheten som tar emot besökare. Vid ett besök får man en rundvisning på gården och får tillsammans med ägaren eller personal besöka och klappa djuren och veta mer om djuren, gården och livet på landet.

Grupp- och ledarutveckling
Alla grupper är unika och styrkan är dess medlemmar. Inom varje grupp sker en ständig utveckling och mognad påverkad av både medlemmarna och ledaren. Att leda en grupp på ett framgångsrikt sätt kräver mognad och insikter, kommunikationsförmåga och inlevelse. Den här utbildningen är ett annorlunda sätt att utveckla sitt ledarskap och ger deltagarna möjlighet att följa såväl den egna som gruppens och ledarens utveckling.

Stresshantering
Vi kan hjälpa dig och medarbetare i din organisation att vända den negativa trenden och därmed minska kostnaderna för den alltmer växande sjukfrånvaron. Vi kan erbjuda dig både kortare seminarier och längre utbildningar.